↩ Vissza
nincs kép még
Albánia, ahogyan megszerettük

Június 8-16

1. nap 06.08 (szombat) 580km

Első nap az oda érkezés napja. Igen kb. 380 km pálya van benne! Viszont +1 nappal többet lehetünk Albániában. Valamint az esti szállásunk közel az Albán határhoz lesz.

2. nap 06.09 (vasárnap) 300km

Reggeli cihelődés, pakolászás után kb. 1 órányi távolságra elérjük a MNE- AL határt (igazi időutazás). Majd kezdetét veszi a bámulatos SH20. Ha láttad már akkor azért akarod, ha nem akkor azért akarod! SH20 után Shkoder érintése után a teljes SH5- ön Kukesig motorozunk.

3. nap 06.10 (hétfő) 280km

Van egy jó hírem megint! Ma is itt alszunk. Nem szabad kihagyni egy Albán túrából a Valbona nemzeti parkot. Igy hát gyerünk SH23 (csak szólok RR-23…) elmotorozunk az Albán Svájcba. Ebéd igazán autentikus lesz (ha lesz?) Margegaj alközség vár minket nagy szeretettel. Ebéd után indulás vissza az SH22-n.


4. nap 06.11 (kedd) 240km

Szokásos reggeli rituálénk végén azonnal indulunk a Korab- hegyen keresztül az SH6 útvonalát követve. 1,5 óra motorkázás után megérkezünk az Észak Macedón határra. Gyors belépést követően egész Ohridig húzzuk a gázt. Ebéd- fagyi, majd a tó megkerülése után célba vesszük az aznapi szállásunkat Korcában.


5. nap 06.12 (szerda) 285km

Ötödik nap, ötödik ország! Nem lehet Saranda a legdélebbi pont! Ezért, ha már erre kalandozunk átszomszédolunk Görögországba is. Pindos nemzeti park érintésével és túránk legdélebbi pontján áthaladva érjük el hotelunkat Sarandában. Itt két éjszakát töltünk el!


6. nap 06.13 (csütörtök) 230km

Ez a nap pihenő is lehet azoknak, akik nem tartanak velünk. Mi azért nem pihenünk ma sem. Napunk reggelén elmotorozunk- rollerezünk a Blue- eye forráshoz. Ezután kicsi városnézés Gjirokastrában, és ha még mindig van kedvetek akkor egy kis extra kalandozás! Szállás Sarandában lesz!


7. nap 06.14 (péntek) 320km

Mindenki kipihenve, feltöltődve, indulhatunk is. Ez megint egy rendkívüli délelőttel kezdődő nap lesz. Vágjunk is bele serényen! Jón- tenger partján SH8 az út. A másik ország 8-át is csípjük, na de ez…! Kávé- mosoly- jaj! Panoráma Llogara, nincs kérdés! Ebéd, büfékocsi tengerparton. Vlorától kicsit gyorsítunk a tempón, mert a mai szállás Lezhában lesz!

8. nap 06.15 (szombat) 330km

Sietni szabad, viszont kapkodni nem. Viszont mai szállásunk Sarajevóban lesz. Bízom benne, hogy kicsit kényelmesebbé tudjuk tenni ezt a napot is. Shkoder gyors elkerülésével irány Montenegro. Podgorica- Nisic és máris a Bosnyák határnál vagyunk. Romantikus motorozás után érjük el a Balkán egyik legszínesebb fővárosát!

9. nap 06.16 (vasárnap) 384km

A mai nap valóban a hazaérkezésről fog szólni. Elbúcsúztatjuk a mesés hangulatot. Az ébredező városon átkelve, autópályára állva, mindenki fáradságát figyelembe véve haladunk Magyarország felé. Egy határátlépéssel megússzuk (BIH- HR). Majd Horvátországon át Eszék mellett, Udvarinál érjük el a határt!

Már csak
hely maradt!

Árak:
 • Kétágyas szobában megosztva véletlenszerűen: 730€/fő
 • Utassal: 1300€
 • Egyágyas szoba: 900€
Napsütötte Szlovénia

Július 6-8

1. nap 07.06 (szombat) 320km

0. napi szállásunkról elindulva egyből a határt mögöttünk hagyva Szlovénia kanyarjait élvezhetjük. Első megállónk egy kis kávézás, és indulunk is tovább a Pohorje-i végeláthatatlan erdők megcsodálásához. Előtte azonban még harapunk valamit (valakit :)). Utunkat a Szlovén- Osztrák határ mellett folyatjuk, a Triglav NP felé. Szállásunk ezen csodálatos táj szívében lesz.

2. nap 07.07 (vasárnap) 330km

„Hagyjatok pihenni, hagyjatok itt” de nem, vár Szlovénia végtelen bája! Indulás a Júlia- Alpok bemotorozására. Vrsic-hágóval kezdünk, Napóleon hidja mellett elmotorozunk, Skofja Loka főterén ebédelünk. Délután kicsit „turistás” lesz, de sebaj, Bled-i várban elfogyasztott kávénk mindent kárpótol. Innen már indulunk is a szállásunkra vissza, hogy aznapi élményeinket egy- két sör kíséretében megosszuk egymással.

3. nap 07.08 (hétfő) 300km

Ébredés, reggeli, kicsi bánat a hazaindulás miatt, de gyorsan elmúlik. Szlovéniából haza? Hát legyen kicsi Ausztria. Dél- Ausztria határa felett motorozva érjük el a Soboth-i tó partját. Kávé+ wurst ki- mit szeretne és a méltán szeretett 69- es úton végig motorozva érjük el újból a Szlovén határt. Innen már csak egy „ugrás” túránk búcsúpontja, Lenti.

Már csak
hely maradt!

Árak:
 • Kétágyas szobában megosztva véletlenszerűen: 280€/fő
 • Utassal: 500€
 • Egyágyas szoba: 350€
Mariazell.. ha van kedved?

Július 19-21

1. nap 07.19 (péntek) 300km

Ezt a túránkat kőszegi indulással és érkezéssel terveztük. Bemelegítés, (nyilván csak a motorok és gumik) egyből az 56-os úton. Ezután északnak vesszük az irányt és Sankt Corona érintésével Gloggnitzig húzzuk a gázt. Kávézás és tankolás és a gumik szélének lekoptatása után érjük el Kalte Kuchl-t. Egy tradicionális Wienerschnitzl elfogyasztása után, már csak Mariazell érintésével aznapi szállásunk elérése van hátra.

2. nap 07.20 (szombat) 295km

Szállásunkat elhagyva Lassing érintésével a Wildalpen méltán híres kanyarkombinációit követve a motorozás élményeit magunkban ismételgetve Máriazell- be botlunk. Ott kb. 1órás szabad program után (kávé, bazilika, fagyi, léberkéze) az Erlautsee partján találjuk magunkat. Motorkerékpar kapcsolatos kérdéseitekkel nyugodtan forduljatok rendkívül tapasztalt túravezetőinkhez! Amennyiben időnk engedi, egy vidám rollerezésen veszünk részt, melynek díja kb 25eur. A napunk hátralévő részében kizárólag kanyarogni fogunk.

3. nap 07.21 (vasárnap) 220km

Szem elött tartva az ország keletibb részéből érkezők hazajutását kb. 14 órakor Kőszegen vagyunk. A mai nap sem múlhat el Mariazell nélkül, reggel egy finom kávéra vár minket. Utunkat folytatva Mürzsteg érintésével, Semmering megkerülésével L117, L407 aszfaltját koptatva Aspang Markton keresztül érünk vissza Kőszegre.

Már csak
hely maradt!

Árak:
 • Kétágyas szobában megosztva véletlenszerűen: 280€/fő
 • Utassal: 510€
 • Egyágyas szoba: 370€
nincs kép még
Ausztria, a kanyarok Mekkája

Augusztus 1-4

1. nap 08.01 (csütörtök)

A mai napon Rábafüzesről indulunk. A délelőtt első részében autópályán haladunk kb. 1.5 órát. Nockalmstaße Nockberg NP, Magas Tauern NP (Maltatal). Jót motorozva, két látványutat végig fényképezve érjük el mai szállásunkat. A leghíresebb Osztrák panorámaút közelében.

2. nap 08.02 (péntek)

Reggeli kényelmes elfogyasztása után már is indulunk a Großglocknerre fel. Gyors fizetőkapu után Ferenc József kilátó, Edelweißpitze. Zell am See előtt gyors ballost dobunk, és már robogunk is a Krimml vízesés felé, ahol megebédelünk. Vissza utunkat a Felbertauern alagúton keresztül tesszük meg, ami szintén nagy élmény lesz. Szállásunkra a koraesti órákban érünk vissza.

3. nap 08.03 (szombat)

Csakhogy a mai napunk is méltán nevezetes hellyel kezdődjön Obertauern felé vesszük az irányt. Beatles, hát persze… Gröbmingnél egyszerűbb lenne jobbra fordulni, de mi ballra tartunk, „micsoda panoráma”! Napunk legtávolabbi pontját itt érjük el. Irány a szállás, de a Sölkpass nem maradhat ki. Autópályát kerülgetve érünk vissza a szállásra.

4. nap 08.04 (vasárnap)

Indulunk haza, de jut mára is motorozni való bőven. Millstatter See partján kávé. Turacherhöhe, Murau, majd egyik kedvenc hágónkon átmotorozva érjük el Graz-ot. Itt autópályára állva gyorsítjuk egy kicsit a hazaérkezést. Túránk búcsúpontja Rábafüzesen lesz.

Már csak
hely maradt!

Árak:
 • Kétágyas szobában megosztva véletlenszerűen: Hamarosan!
 • Utassal: Hamarosan!
 • Egyágyas szoba: Hamarosan!
Szerbia, mert így még úgysem láttad

Augusztus 17-20

1. nap 08.17 (szombat) 425km

Bajai indulás és bajai érkezés. Horvátországot autópályán hasítjuk keresztül kb.90km. Zivinice varázslatos éttermében ebédelünk egy- két finom cevapcicit. Olovo mellett elsuhanva, csodálatos táj élvezetes kanyarulatain végig motorozva érjük el jól megérdemelt esti sörünket, pihenőnket, szállásunkat.

2. nap 08.18 (vasárnap) 380km

No figyelj kicsit! Ez a nap a Balkán egyik ékköve lesz. Drina folyó vonalát követve 50km múlva érjük el Montenegró határát. Drina- Topa- Piva torkolatánál a Piva folyó mellett folytatjuk kalandozásainkat. Jaj mi lesz? Hááát, Durmitor NP. Át- meg kell éljed! 150 leírhatatlan kilométer! Belépünk Szerbiába. Második nap, negyedik ország! Zlatar hegyet megkerüljük Golija NP mellett nehezen eszmélve érjük el ma esti szállásunkat.

3. nap 08.19 (hétfő) 288km

Szállásunk nehezen enged, de indulni kell, vár egy másik hely! Golija NP szépségét megint megcsodálva haladunk első megállónk felé Studenica Monistir, elragadó hely. Utazásunkat folytatva, csak a Stopica barlang egyedülálló látványa szakítja meg. Gyönyörködésünkből felocsúdva motorjaink hátán robogunk tovább. Következő megállónk egy meglepetés lesz… innen a szállásunk szab csak határt a mai élményeinknek.


4. nap 08.20 (kedd) 330km

Reggeli kávénkat a Drina folyó partján elfogyasztva indulunk. Kb.50 kilométert követjük a folyót. Alsórendű, girbe- gurba utakon sokszor mi sem tudjuk merre járva érjük el a Horvát határt. Eszéken keresztül vezet utunk egészen Baja városáig.


Már csak
hely maradt!

Árak:
 • Kétágyas szobában megosztva véletlenszerűen: Hamarosan!
 • Utassal: Hamarosan!
 • Egyágyas szoba: Hamarosan!

Közelgő túrák    

Elérhetőségeink:
E-mail: radairiding@gmail.com
Rádai Ferenc
+36 70 260 6067
Rádai Patrik
+36 70 342 4775